Wanha Veteraani | Uutiset

Ismo Flinkille sotilasperinteen ansiomerkki


Jaa tämä artikkeli

Ismo Flinkille sotilasperinteen ansiomerkki

Suomen Rauhanturvaajaliiton esityksestä on Sotilasperinteen Seura myöntänyt Pro Traditione Militare -ansiomerkin numero 30 haminalaiselle sotilasmestari evp Ismo Flinkille. Seuran puheenjohtaja Markus Anaja ja merkin suunnittelut TaitL, heraldikko Tuomas Hyrsky luovuttivat mitalin Flinkille Haminassa Wanhassa Veteraanissa 17.8.2019.

Ansiomerkki Pro Traditione Militare on perustettu vuonna 2003 Sotilasperinteen Seura ry:n aloitteesta palkitsemaan sotilaallisten perinteiden, sotilashistorian ja sotilaskulttuurin alueilla ansioituneita henkilöitä.

Merkin myöntää itsenäinen Pro Traditione Militare -toimikunta. Myöntämisperusteina ovat muun muassa pitkä ja ansiokas työskentely sotilaallisten perinteiden, sotilaskulttuurin tai sotilashistorian tutkimuksessa, tallentamisessa ja perinteiden siirtämisen edistämisessä tuleville sukupolville.

Ismo Flinkin kohdalla edellä mainittujen myöntämiskriteerien lisäksi hänen työnsä rauhanturva- ja kriisinhallintaan liittyvän merkkiaineiston keräämisessä on suuri. Hänen keräämänsä kokoelma johti Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanhan Veteraanin avaamiseen Haminaan elokuussa 2018. Hän toimii vapaaehtoistyönä perinnekeskuksen näyttelypäällikkönä.

Ensimmäisen kokonaisen kesän näyttelyt, rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan pysyvä ja alati uudistuva perusnäyttely ja Lauri Törni 100 vuotta sekä Suomen SS-vapaaehtoiset 1941-43 -vaihtuvat näyttelyt ovat saaneet vierailijoilta läpi kesän toteutuksestaan suitsutusta.

- Olen tietysti otettu saamastani huomionosoituksesta. Katson, että se on myös tunnustus ja kunnianosoitus koko Wanhan Veteraanin toiminnalle ja sen mahdollistaneelle erittäin vahvalle talkootyölle, jota erityisesti kymenlaaksolaiset rauhanturvaajat ovat käytännön veturina tehneet, itsekin Kymenlaakson Rauhanturvaajien jäsen Ismo Flink muistuttaa.

Ismo Flinkille sotilasperinteen ansiomerkki

| Terho Ahonen | Uutiset
Jaa tämä artikkeli
Perinteitä ja historiaa

Perinnekeskus vaalii sotiemme veteraanien, vapaaehtoisen maanpuolustuksen ja suomalaisen rauhanturvaamisen perintöä.
Wanha Veteraani on rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan valtakunnallinen museo sekä paikka kriisinhallintaveteraaneille tavata vertaisiaan.

Aukioloajat

Museo
Avoinna 13.5.-1.10.2023, ti-su 10 – 16, ryhmille myös tilauksesta

Messiravintola 
Messi avoinna kahvilana, kun museo on auki. Avataan myös tilauksesta

Seuraa meitä muualla verkossa

Yhteystiedot / contacts

Wanha Veteraani
Kadettikoulunkatu 7, 49400 Hamina

Museo:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 986 2225

Camp Hamina:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  
044 986 2225

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

040 508 5746

Copyright © 2022 Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus. Verkkosivusto Jaakko Leislahti Oy