Skip to main content
Wanha Veteraani | Uutiset

Ismo Flinkille sotilasperinteen ansiomerkki


Jaa tämä artikkeli

Ismo Flinkille sotilasperinteen ansiomerkki

Suomen Rauhanturvaajaliiton esityksestä on Sotilasperinteen Seura myöntänyt Pro Traditione Militare -ansiomerkin numero 30 haminalaiselle sotilasmestari evp Ismo Flinkille. Seuran puheenjohtaja Markus Anaja ja merkin suunnittelut TaitL, heraldikko Tuomas Hyrsky luovuttivat mitalin Flinkille Haminassa Wanhassa Veteraanissa 17.8.2019.

Ansiomerkki Pro Traditione Militare on perustettu vuonna 2003 Sotilasperinteen Seura ry:n aloitteesta palkitsemaan sotilaallisten perinteiden, sotilashistorian ja sotilaskulttuurin alueilla ansioituneita henkilöitä.

Merkin myöntää itsenäinen Pro Traditione Militare -toimikunta. Myöntämisperusteina ovat muun muassa pitkä ja ansiokas työskentely sotilaallisten perinteiden, sotilaskulttuurin tai sotilashistorian tutkimuksessa, tallentamisessa ja perinteiden siirtämisen edistämisessä tuleville sukupolville.

Ismo Flinkin kohdalla edellä mainittujen myöntämiskriteerien lisäksi hänen työnsä rauhanturva- ja kriisinhallintaan liittyvän merkkiaineiston keräämisessä on suuri. Hänen keräämänsä kokoelma johti Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanhan Veteraanin avaamiseen Haminaan elokuussa 2018. Hän toimii vapaaehtoistyönä perinnekeskuksen näyttelypäällikkönä.

Ensimmäisen kokonaisen kesän näyttelyt, rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan pysyvä ja alati uudistuva perusnäyttely ja Lauri Törni 100 vuotta sekä Suomen SS-vapaaehtoiset 1941-43 -vaihtuvat näyttelyt ovat saaneet vierailijoilta läpi kesän toteutuksestaan suitsutusta.

- Olen tietysti otettu saamastani huomionosoituksesta. Katson, että se on myös tunnustus ja kunnianosoitus koko Wanhan Veteraanin toiminnalle ja sen mahdollistaneelle erittäin vahvalle talkootyölle, jota erityisesti kymenlaaksolaiset rauhanturvaajat ovat käytännön veturina tehneet, itsekin Kymenlaakson Rauhanturvaajien jäsen Ismo Flink muistuttaa.

Ismo Flinkille sotilasperinteen ansiomerkki

| Terho Ahonen | Uutiset
Jaa tämä artikkeli