Wanha Veteraani | Tapahtumat

Seminaarista alku Laivasto sodassa -näyttelylle Haminassa


Jaa tämä artikkeli

Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanhan Veteraanin näyttelykausi 2022 avataan lauantaina 14. toukokuuta Haminassa merisotaseminaarilla. Rauhanturvaamisen perusnäyttelyn rinnalla uutena vaihtuvana näyttelyaiheena on Suomen laivasto sodassa 1939-1945.

Laivastomme viime sotien historiaseminaari pidetään Reserviupseerikoulun Maneesissa alkaen kello 12. Näyttelyt Wanhassa Veteraanissa ovat nähtävissä samana päivänä kello 10-16.

Seminaarin pääpuhujana on tunnettu merisotahistorioitsija, komentaja Ville Vänskä. Hän tekee selkoa itseasiassa viime sotien historiassa jalkoihin jääneestä ja vähemmän puhutusta laivastomme roolista ja taisteluista osana Suomen sotatoimia.

Nykyisin Haminassa asuva laivastohistorioitsija, päätoimittaja, komentajakapteeni (res) Hannu Hillo puhuu mieliaiheestaan moottoritorpedoveneistä ja niiden osuudesta meritaisteluissamme.

Seminaarin avaa Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus ry:n uusi puheenjohtaja Markku Pakkanen Kouvolasta. Hän valottaa samalla seminaarijärjestäjä Wanhan Veteraanin toimenkuvaa yhtä aikaa museona, perinnekeskuksena sekä rauhanturvamiljöönä erilaisena muonaa ja majoitusta tarjoavana Camp Hamina -matkailukohteena.

Wanhan Veteraanin laivastonäyttelyn runko rakentuu kotkalaisen Petri Loikaksen keräämään ainutkertaiseen aineistoon. Näyttely tuo esiin myös Kymenlaakson rannikon ja sen merisotilaiden vahvan osuuden laivaston sotatoimissa.

Merisotaseminaarin aluksi MPK Kaakkois-Suomen soittokunta nostattaa yleisön kuunteluaistien ankkurit ylös parilla meriaiheisella esityksellä. Sadalle ensimmäiselle seminaarivieraalle on varattu munkkikahvit kello 11.15 lähtien. Noin kaksi tuntia kestävä seminaari on myös maksuton.

Wanhan Veteraanin museonäyttelyt ovat avoinna 14.5.-18.9.2022 ti-su kello 10-16, paitsi Hamina Tattoo -viikolla 12.-16.7 kello 10.-20. Juhannuksena museo on suljettu. Ryhmiä palvellaan kaikkina sovittavina aikoina. Messiravintola on avoinna näyttelyaikoina. Tarkemmat tiedot www.rvpk.fi ja www.wanhantopina.fi

Seminaarista alku Laivasto sodassa -näyttelylle Haminassa

| Terho Ahonen | Tapahtumat
Jaa tämä artikkeli
Perinteitä ja historiaa

Perinnekeskus vaalii sotiemme veteraanien, vapaaehtoisen maanpuolustuksen ja suomalaisen rauhanturvaamisen perintöä.
Wanha Veteraani on rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan valtakunnallinen museo sekä paikka kriisinhallintaveteraaneille tavata vertaisiaan.

Aukioloajat

Museo
Avoinna 13.5.-1.10.2023, ti-su 10 – 16, ryhmille myös tilauksesta

Messiravintola 
Messi avoinna kahvilana, kun museo on auki. Avataan myös tilauksesta

Seuraa meitä muualla verkossa

Yhteystiedot / contacts

Wanha Veteraani
Kadettikoulunkatu 7, 49400 Hamina

Museo:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 986 2225

Camp Hamina:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  
044 986 2225

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

040 508 5746

Copyright © 2022 Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus. Verkkosivusto Jaakko Leislahti Oy